2006-03-23

Ungbondeförbundarna, reaktionärer

Frederick Federley (cuf) : “- Jag tycker att de franska politikerna ska stå pall gentemot demonstrationerna och jag tänker inte låta dem påverka den politik jag för. Egentligen kan man se oroligheterna som ett rättesnöre. Fransmän är generellt oroliga själar med starka särintressen som ofta gör sig hörda.” (från Jinge) Att kalla arbetarklassen ett särintresse är intressant, särskilt när den lyckas agera tillsammans med delar av mellanskikten. Nu är väl alla som inte tycker som Federley, ungböndernas ledare, särintressen enligt nämnda landsbygdsvurmare*. Ungefär som statare var särintressen för godsägarna och storbönderna på den tiden som Sveriges landsbygd såg ut som man kan tänka sig att Federley vill att den ska göra – öppna fält och nära nog livegenskap. * Jag påstår inte att Federley har något egentligt intresse för småbrukare eller lantarbetare, men jag antar att man gillar höskullar, landskapsdräkt och slikt när man är med i Bondeförbundets ungdomsorganisation. Eller så gillar man bara de gamla blut und boden-traditionerna från trettiotalet.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Briljant, de har helt tappat greppet om verkligheten, de inser inte att de materiella betingelserna framtvingar en reaktion av denna typ.

Alltså; Att ungdomar utan säkerhet också saknar kredittrovärdighet och mer eller mindre diskvalificeras som konsumenter, detta i en tidsålder där man bedöms efter konsumtion.

Den borgerliga ideologin skickar ut motsägelsefulla budskap; att konsumera är fint, men vi vågar inte låta ungdomarna få de resurser som vi själva bedömer som nödvändiga för att konsumera...om de inte är lydiga nog, inte konstigt att folk reagerar.

Det påminner om det psykologiska experimentet där en hund belönas med mat när det kan särskilja mellan olika takt-hastigheter (bpm), gav det skall vid en viss hastighet fick det mat. Testet tvingade hunden att särskilja mellan allt mer liknande takter, till slut nästan helt utan skillnad. Varpå hunden efter ett tag började uppvisa ångest- och ilskesymptom, bita sig själv och anfalla andra.

Tvinga folk att bli allt lydigare, allt mer känsliga, medelst materiell betingning och du får efter ett tag en reaktion, man skiter i allt och tar ilskan med sig på gatan.

Anonym sa...

Varför citerar du Jinges återgivning av det Frederick Federley skriver på sin blogg? Orginalet finns här. Efter fadäserna kring ett visst Lenin-citat vet du ju hur fel det kan bli om man citerar i andra hand.

M Hazard sa...

Aqurette: Varför kommenterar du inte sakfrågan? Hur kan en stor minoritet eller en majoritet avfärdas som särintresse? För det är ju trots allt organiserad arbetarklass i förbund med vissa mellanskikt som protesterar och motsätter sig förslaget. Så, men om du ska kommentera något: kommentera saken.

FAst du kanske hävdar att det är ett falsifikat jag har använt. En snabb titt på din länk visar ju att så inte är fallet, så sluta gnäll och kom in i matchen.

Anonym sa...

Jag blev bara nyfiken. Tänkte att det kanske var någon markering av något slag. Somliga gör ju stor sak av de inte besöker vissa politiska bloggar.

I sakfrågan så vet du nog var jag står. Jag tror inte ett särintressen nödvändigtvis definieras utifrån hur många som delar det. Men så tror jag också på den lilla människans rätt, inte på de stora kollektivens. Jag tycker därför att det är vidrigt att det i Frankrike tycks vara legitimt att slå sönder andras egendom bara för att man är missnöjd med något.

Anonym sa...

Ja ALK A= som flitigt medverkar på usablogg.org. Tänk om det inte är egendomen utan livet det handlar om?
Du lär nog bli varse detta en vacker dag - och då tänker jag inte på den jordiska myllan (såtillvida det inte blir revolution å du blir dödad förstås). Då kan du åka till Köpenhamn och shoppa som du skrev vid tillfälle.
Din blogg fö har jag aldrig besökt och kommer aldrig besöka

http://www.jesusmolnet.blogspot.com/

Anonym sa...

Anonymous:
Jag är inte bara liberal utan bög med invandrarbakgrund också, så naturligtvis kommer jag att bli mördad i en kommunistisk revolution. Det är bland annat därför jag tar avstånd från allt vad socialism och revolution heter. För precis som du skriver så är det livet det handlar om.

M Hazard sa...

Pinochet = liberal, Ernst Röhm = bög, Mauricio Rojas = invandrare. Usch, du måste vara hemsk, CLK. ;)

Huruvida du kommer att skjutas av vid revolutionen är ju svårt att säga, men räkna inte med det.

Anonym sa...

Jo, jag vet. I'm bad.