2006-05-22

Kvinnor hos nassarna

Fick tidningen Expo idag, en tidning som jag egentligen inte tycker är särskilt bra. Temat för detta nummer var dock intressant: Tjejer i den "nationella" eller "patriotiska" rörelsen. Förutom att nassarna är galna bara i sig, så ställer jag mig frågan om inte nassetjejerna är helt urblåsta. För vem vikll bli reducerad till en barnamaskin, vars största uppgift är att föda små ariska knoddar? Allvarligt talat, är det er dröm?

3 kommentarer:

Ulf Bjereld sa...

Jag är rädd att det finns en del flickor/kvinnor som vill det. Precis som det finns andra som underkastar sig olika former av religiöst förtryck i tron att det skall ge kvinnan "en plats" eller "ett värde".

Det är beklämmande, men tyvärr en effekt av den perverterade patriarkala samhällsstruktur som sexualiserar och exploraterar kvinnor som ständiga onaniobjekt för det manliga könet (jag vet att det finns könsöverskridande aspekter på detta, men jag menar i huvudsak att det är som ovan nämnts).

Att då bli "viktig" för sin biologi (moderskap) utan att ständigt granskas, bedömas, hängas ut och exploateras kan för vissa i en viss fas av livet tyckas lockande. Dessvärre lär de väl vara fast i hierarkierna innan de inser sitt misstag.

Anonym sa...

Vilka andra val finns det? Egentligen?
Att flest kvinnor är religiösa är inte en slump. Att kvinnor söker sig till nazismen är inte en slump. Vad gör vänstersnubbarna åt det, konkret,är frågan?

M Hazard sa...

Lundensis, du har naturligtvis rätt. Bakning och städning ingår ju också i de sysslor som är lämpliga för de stolta ariska kvinnorna.