2005-12-09

Vetenskapen och socialismen

I dagens läge så är vetenskapen – i den breda meningen - till viss del influerad av marxismen. Inom historieforskningen är detta tydligt, man är hur man en vrider och vänder på det tvungen att förhålla sig till den marxistiska historiefilosofin, och den materialistiska utgångspunkten är legitim och nödvändig. I andra discipliner, så är det absurt att tala om marxism, till exempel fysik eller biologi. Detta utan att säga att fysiker och biologer inte kan vara inspirerade av den dialektiska materialismen på samma sätt som marxister (om nu hrr Engels och Marx hade godtagit den definitionen) har blivit inspirerade av fysiken och biologin. Inom humanioran så är det marxistiska genomslaget väl känt, och numera tillbakaslaget, dock med vissa fickor av kvardröjande klassperspektiv och dialektisk analys. Dessa små reservat handlar nog oftast om att den aklademiska omsättningen (dödsfrekvensen) inte är tillräckligt stor i västerlandet, snarare än akademias acceptans av de samma. Efter en sån summarisk genomgång av läget, så kan det vara lämpligt att komma till poängen. Och poängen är vad denna 'blogg' överhuvudtaget skall handla om: hur knyta ihop vetenskapen med socialismen, så att de båda mår bra av det.

3 kommentarer:

M Hazard sa...

Ola, jag kan inte mer än hålla med.

M Hazard sa...

"Kapitalismens och kommunismens utopi i det fallet är att tillväxten stegras oavbrutet. Men för varje gång tillväxten stegras, genom att varje vara blir MER avancerad, och SAMTIDIGT kan säljas i större volymer, görs detta, SAMTIDIGT till en lägre kostnad, och av färre personer inblandade."

Ola, jag tror du har fel. Kommunismens tanke är att man kan uppnå en nivå i produktionen, av det för oss nödvändiga, som kräver minimalt med arbetsinsats för att således frigöra arbetet för vad man överhuvudtaget vill och kan tänka sig att göra.

Anonym sa...

Det var länge sedan.. Har du fått slut på elektroner att skriva med ?

Nu gör jag ett nytt försök att hitta en ny vinkling på dagens problem. Det handlar slavhandel och myndigheternas kidnappningar av barn.
Historiskt sett har sverige sin grund i slavhandeln. Redan när Phytea besökte Svitjod för 2400 år sedan var huvudnäringen slavhandel.
Enligt historikern Alexander Khan är det kulturella särdraget hos det svenska folket en patriarkalisk struktur, som har sin grund i att Sverige legat utanför de stora historiska konflikterna.

Slavhandeln och de dragen finns fortfarande kvar i form av socialförvaltningarnas kidnappningar av barn under olagliga former. Sverige är i särklass världsledande på fosterhemsplaceringar och myndighetsbrott mot barn. Det är i synnerhet avvikande personer som drabbas, oppositionella etc. När ens eget barn ligger på tortyrbänken är ofta folk beredda att gå med på vad som helst, eller att göra vad som helst. En effektiv metod att knäcka folk.

Historien om forntidsmänniskornas slavhandel med barn, försöker jag undersöka, och mer information är välkommen. I Brita sundberg-Weitmans bok "Rättstaten åter" berättar hon att 1983 så hade lagstiftningen skrivningar som "det är föräldrarnas skyldighet att samverka med socialförvaltningen om barnens uppfostran". Fullkomligt avskyvärt ! Dvs Staten är barnens närmaste vårdnadshavare och uppfostrare, föräldrarna är sekundära. Europadomstolen tvingade Sverige att ändra på detta.

1983 fanns också skrivningen att barn bör omhändertas om det finns misstanke att "barn KAN KOMMA att fara illa". Kan man bli mer dömd på förhand än så ? Föreställ dig vilket bevisningsjobb den personens advokat ska ha för sin klient ...Ett brott som ännu inte är begånget.. Då 1983 skickades ca 1000 barn per år på fosterhem på grunder som dessa. idag är det 25 GÅNGER FLER !!! Trots att Europadomstolen har tvingat sverige att anta skrivningen att " barn får fosterhemsplaceras endast under synnerliga skäl". dvs drogmissbruk, svår sinnesjukdom eller våld.

Men detta skiter myndigheterna fullkomligt i.De böter som de får av Europadomstolen, betalar ju skattebetalarna !

Tjänstemän har inte längre straffansvar, och kan fortsätta trotsa lagen hur mycket de vill.

Generalklausuler har införts, som sätter lagarna ur spel.

Det finns ingen författning med straffsatser, och heller ingen författningsdomstol. För dessa slutsatser kallades hovrättsrådet Brita Sundberg-Weitman, aktiv moderat för "subversiv". Förlaget drog in boken, och upplagan brändes.

Själv är jag drabbad av samhällets ondska på två sätt. Dels är jag politiskt svartlistad sedan 30 år, och sjukpensionerad med formuleringen "primärt inte sjuk, orsaken är politisk svartlistning".

För det andra, så drabbades jag av ytterligare terror när jag skilde mig. Min fd fru vägrade underteckna ett umgängesavtal, då passar myndigheterna på att ta barnet. Fosterföräldrarna får mellan 18-30 000 kr per barn. De kan ha upp till 8 barn. Det innebär 130-150 000 kr i månaden. Mer än regeringslöner, som topparna i storfinansen, eller som knarkhandlarna. Det är klart att det är helt omöjligt att stoppa detta under dessa förutsättningar ! Man har ju avsiktligt sett till att de som är fosterföräldrar är de som i första hand vill bli rika, inte de som vill ta hand om barn !
Vilka är fosterföräldrarna ? Det är vanligen folk som jobbar på socialförvaltningarna och PBU samt deras bekanta !! Barnen säljs mellan dem ! Min utredare på socialförvaltnignen hade 25 fosterhemsplaceringar samtidigt.

I Länsrätten rådde en infantil stämning. "Ni" har inte samarbetat.. Min fd fru hade redan skrivit under samarbetsavtalet, men "för sent" enligt barnhandelsförvaltningen. För att kunna sälja vår son, krävs att även jag kan förklaras komprometterad. Därför hade de skrivit en 26 sidor lång utredning där jag förklarades för svårt sinnessjuk. Argument: för 38 år sedan hade jag besökt en psykolog då jag var 13 år. Jag frågade honom vad scizofreni var. Han skrev " Ola tror att han har scizofreni". Utredaren Jill Thomelius år 2006 " Ola medger ju själv att han har scizofreni"..Vidare anklagades jag för att ha legat på en psykiatrisk öppenvårdsavdelning 1½ månad med diagnosen "prepsykotisk" 1976 Så här gick de på i Länsrätten. Länsrätten ignorerade dock deras " argument", och fäste sig endast vid att modern skrivit på avtalet " för sent". Ärendet gick vidare till Kammarrrätten, och väntar där på ett avgörande...

Sammanfattningen av detta är att klasskampen blir omöjlig om varje individ ska förutsättas lösa "sina problem" själv. När de kan ta oss en och en, genom att terrorisera oss bort från arbetsplatserna, eller angripa våra barn, så är frågan om en befrielse för en hel samhällsklass " genom historiens dialektiska krafter" bara en hypotes.