2006-01-31

Dagbladet Arbejderen om Muhammed-bilderna

»Jyllands-Postens karikaturtegninger var en veltilrettelagt provokation, der i hvert fald havde et indenrigspolitisk mål, nemlig at sætte splid mellem danskere og indvandrere.« Läs hela artikeln hos Dagbladet Arbejderen.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Dagbladet Arbejderen skriver "At håne andres religion og kultur har ikke noget med ytringsfrihed at gøre." Jo det har det! Om inte yttrandefriheten skyddar också det smaklösa, blasfemiska, omdömeslösa och korkade är den inte mycket värd. Och hädelse har f.ö., som Expressen skriver i en faktiskt bra ledare i dag, varit ett viktigt verktyg i kampen för ett sekulärt samhälle. Som chefredaktör hade jag aldrig publicerat Muhammedkarikatyrerna, eftersom de (flera av dem) var usla och allmänt rasistiska, men lagstiftning som förhindrar hädelse kan aldrig vara ett vänsterkrav.

Anonym sa...

"lagstiftning som förhindrar hädelse kan aldrig vara ett vänsterkrav"

Just det. Inte bara vänsterkrav för den delen.

Hade kyrkan fått bestämma hade vi ännu idag inte fått skämta om gud...

M Hazard sa...

Jag håller med, ingen inskränkning. Men är det det som Arbejderen efterlyser? Jag tror mer att de försöker sätta fingret på att bara för att man har yttrandefrihet, så behöver man inte använda den för rasistiska provokationer.